Restaurangakademien flyttar
Bakom Matstaden hittar man Stockholms stad som är i färd att utveckla Slakthusområdet vid Globen till en mötesplats för restaurang- och livsmedelsbranschen. Tanken är också att stockholmarna ska kunna handla varor av samma leverantörer som krögarna.»Matstaden ska vara öppen för allmänheten och stimulera nytänkande, företagande och utveckling inom begreppet gastronomi«, säger miljö- och fastighetsborgarrådet Ulla Hamilton (m).Restaurangakademien blir därför ett välkommet tillskott i Matstaden. De utbildar bransch, företag och privatpersoner inom områdena mat, dryck, service och ekonomi. »Satsningen på den nya Matstaden med koppling till verksamheter i Slakthusområdet känns genuint och äkta. Vi glädjer oss åt att Restaurangakademien och Stockholms stad har samma målsättning – att driva den svenska gastronomin framåt mot världsklass«, säger Hanna Halpern, vd på Restaurangakademien och även general för tävlingen Årets Kock.Matstadens kontrakt med Restaurangakademien löper på sju år. Inflyttning sker i maj 2009 efter att en del av den gamla slakthusbyggnaden på Rökerigatan har rustats upp och anpassats till verksamheten.