Glöm inte nominera till Restauranggalan
Restauranggalan får sin premiär den 3 november på Grand Hôtel i Stockholm med skådespelaren och tv-kocken Per Morberg som värd. Bakom galan står tidningen RS – Restauranger & Storkök, som utlovar en magisk kväll med prisregn över krogar och personer som lyft branschen under året.Samtidigt inkorporerar RS de tidigare priserna Santé – Årets Hälsorestaurang, Journalisternas Kock, Årets Sommelier och Årets Krog i detta nya sammanhang.Nomineringarna till de olika priskategorierna har ramlat in under sommaren, men en extra påminnelse kan vara på sin plats.»Vi har samlat en namnkunnig jury som har bra koll på restaurangbranschen i hela Sverige. Men det finns alltid en risk att man missar nyöppnade pärlor eller personer som gjort sensationella saker i det tysta. Så jag vill uppmana alla, både i och utanför branschen, att tipsa oss om årets bästa restaurangupplevelser och personer bakom dem«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.Förutom priserna är kvällen på Vinterträdgården tänkt som en arena där alla delar av branschen kan mötas, utbyta erfarenheter och tillsammans fira den senaste tidens strålande utveckling. Antalet platser till galan är begränsat till 500.Priskategorier på Restauranggalan 2008: Årets Barkoncept, i samarbete med Sveriges Bartenders GilleÅrets HälsorestaurangÅrets Krog, i samarbete med Sveriges Bästa BordÅrets KrogmiljöÅrets Krögare, i samarbete med Svenska Kockars FöreningÅrets MatsalsteamÅrets Medvetna KrogÅrets Rookie, i samarbete med Chaîne des RôtisseursÅrets SmaksättareÅrets Sommelier, i samarbete med Svenska SommelierföreningenJournalisternas KockRS HedersprisNominera på www.restauranggalan.se. Där kan du också boka biljetter till galan.