RS bjuder in till branschgala
Foto: Grand HôtelPlatsen för Restauranggalan 2008 är Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Inbjudan till galan har redan nått tidningens prenumeranter med det senaste numret.»Med Restauranggalan vill vi skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.Under kvällen kommer tolv priser att delas ut, som vinnarna sedan kan stoltsera med under hela året. Fyra av priserna har funnits förut, Santé, som nu enbart heter Årets Hälsorestaurang, Journalisternas Kock som utses av Sveriges ledande matjournalister, Årets Sommelier som utses i samarbete med Svenska Sommelierföreningen och Årets Krog som utses i samarbete med restaurangguiden Sveriges Bästa Bord.De nya priserna belönar bland annat matsalsarbete, hållbart tänk och krogdesign. För att komma ifråga för något av priserna gäller det att restaurangen och/eller personen nomineras – vilket enklast sker på sajten www.restauranggalan.se.Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren.»Jag får många sådana här förfrågningar, så när jag väl tackar ja är det bättre att göra något rejält med klass. Det här är ett seriöst projekt och på en fin plats dessutom«, kommenterar Per sin medverkan på galan.Förutom priserna är kvällen på Vinterträdgården är tänkt som en arena där alla delar av branschen kan mötas, utbyta erfarenheter och tillsammans fira den senaste tidens strålande utveckling. Antalet platser till galan är begränsat till 500.Priskategorier på Restauranggalan 2008:Årets Barkoncept, i samarbete med Sveriges Bartenders GilleÅrets HälsorestaurangÅrets Krog, i samarbete med Sveriges Bästa BordÅrets KrogmiljöÅrets Krögare, i samarbete med Svenska Kockars FöreningÅrets MatsalsteamÅrets Medvetna KrogÅrets Rookie, i samarbete med Chaîne des RôtisseursÅrets SmaksättareÅrets Sommelier, i samarbete med Svenska SommelierföreningenJournalisternas KockRS HedersprisLäs mer, boka biljetter eller nominera på www.restauranggalan.se.