23948sdkhjf

Så blir svensken på lunchen

Klockan är tolv. Vem blir du då på lunchen – den oengagerade, entusiasten, den medvetna eller traditionalisten? Fazer Amica menar att det finns fyra olika lunchtyper.

Gemensamt för de flesta svenskar är att de brukar ägna lite extra tid till att fundera på vad de stoppar i magen under arbetsdelen av året. På semestern blir vi mer ostrukturerade i våra matrutiner. Det framgår av en lunchvaneundersökning som måltidsföretaget Fazer Amica beställt.I undersökningen kartlades också fyra olika typer av lunchätare baserat på våra olika attityder till lunchen.»Resultaten från undersökningen är mycket intressanta för oss, exempelvis när vi utvecklar nya delkoncept som salladsbord, brödbuffé eller take away-lösningar«, säger Anette Björnlund, marknadschef på Fazer Amica. Såhär beskrivs de fyra lunchtyperna:Den oengageradeLunchens främsta uppdrag är att stilla hungern. Därför spelar det inte så stor roll var lunchen intas eller vad den består av. Istället är umgänget under lunchen, speciellt arbetskompisar, desto viktigare för den oengagerade. Fräscha tillbehör eller en svulsig meny göra sig icke besvär för den som är oengagerad. Detta är ingen förvisso ingen lättlockad gäst, men heller inte svår att göra nöjd. EntusiastenRestaurangens läge och utbud ska vara ett av stans bättre, anser den entusiastika luncharen. Lunchtimmen är ett uppskattat avbrott och det är devisen kosta vad det kosta som gäller. Är man entusiast på lunchen äter man gärna mat med inspiration från medelhavsländerna eller Asien. Lunchsällskap är mindre viktigt, däremot får gärna en macchiato och dessert avsluta måltiden. Den medvetnaNäringsriktig, fräsch och miljövänlig mat ska det vara för den som är medveten i sitt lunchval. Traditionell husman såsom pannbiff är inte speciellt intressant, däremot uppskattar den medvetna lunchgästen en fräsch tillbehörsbuffé. Maten ska vara god och det får gärna framgå tydligt vad den innehåller. Samtidigt ska priset kännas vettigt. Den traditionelleTraditionell husmanskost och rejäla portioner lockar denne lunchätare som inte är speciellt förtjust i övriga etniska maträtter. Inget går ju upp mot en god pannbiff eller lasagne som gärna avslutas med kaffe och en kaka om det ingår i priset. Denne landsortsbo tycker att det är viktigare att maten inte kostar för mycket än att lunchen serveras med flera tillbehör på ett fräscht sätt. Hälsoalternativ är helt ointressant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063