Vilt startfält på Sikfors
I Årets Vildmarkskock ska kockarna inte bara kunna behärska öppen eld som värmekälla och laga mat på hög gastronomisk höjd efter utematlagningens förutsättningar. Det handlar minst lika mycket om att kunna förmedla berättelsen runt måltidsupplevelsen och värdskap.Tävlingen består av två moment. Den första uppgiften är att skapa en bra vandrarlunch med en maximal råvaruvikt på 500 gram. Den andra är att presentera en trerätters middagsupp¬levelse i vildmarken. Fyra tvåmannalag har gått vidare till final där prissumman är 20 000 kronor.Här är finalistparen:Håkan Staffansson och Hans Eriksson, Tängerdalens MedeltidsklanTävlingstema: Medeltidsmiddag vid PilgrimsledenAlf Andersson och Juha Rankinen, Vildmarksgymnasiet i UnnarydTävlingstema: Glädje och fabulerandeFredrik Åkerman och Niklas Åkerman, Abiska Mountain LodgeTävlingstema: En upplevelseresa runt AbiskoUlf Johansson och Mia Lekberg, Ammarnäs Wärdshus och FiskecentrumTävlingstema: Vindelfjällen träffar fransk gourmetLäs mer på www.vildmarkskocken.se.