23948sdkhjf

Svanen har landat i city

Kapplöpningen är över. Teaterbaren i Kulturhuset och Niki restaurang & bar är de första Svanenmärkta restaurangerna i centrala Stockholm.
Foto: Kulturhuset, Stockholm

Svanen har jobbat med miljömärkning av restauranger sedan december 2006. Under 2008 har antalet Svanenmärkta krogar växt markant och intresset för att söka licens är fortsatt stort.

Flera restauranger i Stockholm city har arbetat hårt för att uppfylla Svanens krav. Först ut att klara dem är alltså Teaterbaren i Kulturhuset och Niki restaurang & bar belägen i det sedan tidigare Svanenmärkta hotellet Scandic Continental.
»Det var självklart att fortsätta med restaurangdelen. Vi har också en mycket engagerad personal som vill göra något för en bättre miljö«, säger hotelldirektör Lena Snygg.

Krav för Svan
För att få Svanenlicens måste restaurangen till viss del servera ekologisk, rättvisemärkt och närproducerad mat. Restaurangen ska också arbeta med att minska sin energianvändning, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städ, sortera sitt avfall och minska transporterna.

Det kostar 18 000 kronor för restauranger att ansöka om Svanenlicens. Om ansökan beviljas tillkommer en årsavgift som baseras på den totala omsättningen för restaurangen med en minimiavgift på 9 000 kronor per år och en maxavgift på 65 000 kronor per år. Rabatt ges om restaurangen tillhör ett redan Svanenmärkt hotell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066