23948sdkhjf

Svensk matkultur visas i Tyskland

Den 25 maj åker sju avgångsstudenter från Restauranghögskolan i Umeå till Stuttgart i Tyskland. Tyskarna ska bjudas på ett modernt svenskt smörgåsbord.
Gästspelet, som ingår i en kurs om restaurangdrift, sker på kvällen den 30 och 31 maj på hotell Maritimé i samarbete med den tyska köksmästarföreningen.

Över 60 rätter kommer att dukas upp på den dignande buffén med svenskt tema som kommer att serveras till 300 gäster.
»Det ska bli jättekul att få marknadsföra svensk matkultur internationellt och svenska smaker och råvaror i en ny och modern tappning. Så många rätter och gäster på två dagar är en utmaning, men en fantastiskt sådan«, säger gastronomistudenten Johan Andersson.

Terökt ren, havtornströmming, inkokt röding, ripkorv, älgrullader och palt fylld med rökt renstek är några inslag på smörgårdsbordet med många råvaror från Västerbotten och Norrbotten.
»Gästspelet ger studenterna viktiga internationella erfarenheter och en unik möjlighet att marknadsföra norrländska råvaror och utbildningen vid Umeå universitet. Flera tyska tidningar och tv-stationer har hört av sig och kommer att bevaka gästspelet«, berättar Gert Klötzke, som tillsammans med Den Gyldene Fredens köksmästare Niclas Wahlström ska leda studenter på plats i Stuttgart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063