23948sdkhjf

Ny chartermat hos Ving

Kvalitetsleverantörer och närodlade produkter är vad som gäller på Vings charterflygningar i fortsättningen. Den 10 maj lanserades ett helt nytt matkoncept.

"Vi har valt att samarbeta med ett flertal mindre leverantörer vars filosofi kring kvalitet och hantering stämmer väl överens med vår. Närodlat och ekologiskt har varit två viktiga ledord", säger Lisa Thorngren, pressansvarig på Ving.

Matkonceptet innebär i korthet:
- Mat från storkök ersätts av produkter från flera mindre kvalitetsleverantörer, till exempel köttpålägg från det ekologiska lantbruksföretaget Hanegal vid Silkeborg i Danmark, varm mat från Familjen Dafgård i Sverige och mejeriprodukter från norska Tine
- Antalet ekologiska produkter har ökat
- Större portioner, från 225 till 250 gram
- Maten serveras på en ny bricka och med bestick designade av Philip Starck
- Oförändrat sedan tidigare är att kaffe, te och juice är rättvisemärkt

De nya matbrickorna serveras ombord på samtliga flygningar från och med 10 maj då Vings flygbolag byter namn från MyTravel Airways till Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064