23948sdkhjf

Färskpotatisen är här

Den 1 maj skördades årets första färskpotatis. Det är den näst tidigaste premiären någonsin och de första knölarna kostade 500 kronor kilot.
En del av skörden har ätits upp av branschorganisationen Svensk Potatis och speciellt inbjudna gäster hos Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus.
»Potatispremiären är en högtidsdag varje år. Då känns det rätt med klassiska svenska smaker, så jag har utgått från dem när jag har skapat mina recept«, säger Fredrik Eriksson, som valt att servera primörknölarna med silltillbehör.

Resten av skörden, som omfattar 25 kilo totalt, har sålts till kökschef Andreas Hedlund på restaurang Pontus. Han väljer att servera potatisen med rört smör från Väddö och havssalt.
»Det är ju precis så man tänker sig färskpotatisen när man längtat efter den hela vintern. Det mest fantastiska med att laga mat efter säsongerna är just att man får längta«, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109