Svenskar misstror kroghygienen
Undersökningen har genomförts på uppdrag av Diskteknik och omfattar telefonintervjuer med 1 000 personer i åldrarna 15 år och uppåt.Mest skeptiska till renligheten på krogen är unga kvinnor mellan 15-29 år, där 93 procent tror att det slarvas med hygienen jämfört med 79 procent bland unga män i samma åldersgrupp.»Jag hoppas att restaurangägare och myndigheter hakar på, till exempel kan de annonsera om att de har välutbildad personal och god egenkontroll istället för att de har stans lägsta pris på starköl. Jag hoppas också att krav på obligatoriskt körkort i livsmedelshygien modell Finland införs«, säger Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien vid Restauranghögskolan i Grythyttan.Fräscha toaletter rankar fyra av tio svenskar som det viktigaste ur hygiensynpunkt på krogen, följt av fräsch mat och rent kök. Var tredje nämner därefter ren disk som det andra viktigaste på restaurangen.