23948sdkhjf

Personal på McTime

När Erik Fjellborg extraknäckte på McDonald’s under gymnasiet ansåg han att det saknades ett smart personalsystem. Idag använder de flesta av kedjans svenska restauranger Eriks lösning McTime.
McTime gör det möjligt för personalen på McDonald’s att sköta arbetsschemat, byta tider och kommunicera med varandra.

Bolaget Calnet, som saluför produkten, fick sitt stora genombrott i mars när samtliga 1 200 McDonald’s-restauranger, eller 67 000 anställda, i Storbritannien började använda systemet.
»Avtalet i Storbritannien är en stor milstolpe för oss. 80 procent av McDonald’s globala omsättning kommer från sju länder. De kallas för big seven och Storbritannien är en av nyckelreferenserna för att gå vidare inom McDonald’s-världen«, säger Erik Fjellborg till di.se.

Idag ägs Calnet till 51 procent av australienska UCMS Group, resterande 49 procent sitter Erik Fjellborg på. Han är idag 21 år och har just nu studieuppehåll från Handelshögskolan i Stockholm.
»Jag tänker bygga det här företaget så långt det går. Sedan får jag se om jag hinner med utbildningen. Om ett år ska vi ha hand om världens största arbetsplatscommunity. Redan idag har vi 85 000 personer som är anslutna inom McDonald’s. Det är en enorm kraft«, säger han.

Källa: www.di.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079