Vass kocktävling avgjord
Lökhackning – inga problem. Tomas Gustavsson från Häckeberga Slott i Malmö var snabbast, skickligast och kunnigast och vann därför Vassaste Kocken 2008 den 23 april på GastroNord på Stockholmsmässan.
I tävlingen Vassaste Kocken handlar det om att vara bäst på de kunskaper som kockar har nytta av i sitt dagliga slit. Förutom att slå en majonnäs gäller det att vara riktigt vass på att hacka lök, vispa äggvita till hårt skum på tid, precisionsskära fisk, identifiera kryddor samt bereda och servera en blandad råbiff.
Förutom ett diplom i glas vinner Tomas Gustavsson en gastronomisk studieresa värd 20 000 kronor till valfritt resmål samt en kurs hos Restaurangakademien till ett värde av 2 850 kronor.
Fjolårssegraren Labinot Kelmendi fick se sig slagen, trots tre nya världsrekord i lökhackning, äggvitevispning och att portionsskära fisk.
Vassaste Kocken arrangeras av tidningen Restauratören.