Tommy fixar vardagskäket
Foto: Magnus SkoglöfTommy Myllymäki och kockkollegan Henrik Isaksson vill få fler att matlyxa i vardagen med konceptet Matkomfort.Beställning sker på nätet och sedan levereras maten direkt hem till kundens dörr i en så kallad ”Veckans-Meny-låda” med kylbil på söndagar. Maten kommer färdiglagad så långt det går och andas såväl traditionell husman som medelhav och Asien.»När jag skapar våra veckomenyer utgår jag vad jag själv skulle vilja äta till middag på vardagarna – enkelt och gott. Jag brinner för att alla ska få möjlighet att äta bättre och målet är att våra kunder ska lägga så kort tid som möjligt i köket«, säger Tommy.Till en början kommer Matkomfort att finnas i storstadsregionen, men på sikt ska fler städer täckas in. Maten produceras i Tyresö och idag arbetar totalt fyra personer i verksamheten.»Vi har fått en fantastisk respons! När vi ringer upp kunder och presenterar vår produkt är det många som till och med ger oss flera namn på vänner som de också tror vill ha hjälp med vardagsmaten«, berättar Henrik Isaksson, företagets vd.I maj pilotstartar verksamheten med 300 prenumeranter. I augusti ska den vara igång på allvar. Prisexempel tvåbarnsfamilj: 4 200 kronor för middag måndag-torsdag i fyra veckor.Läs mer på www.matkomfort.se.