Finalister i mack-SM
Glöm tomat, mozzarella och pesto. Finalfältet i mack-SM rymmer långt mer fantasi än så där ingen macka är den andra lik. Några exempel är en surdegsciabiatta med bacon och Västerbottensost, vildmarksmackan med rökt renkött och chutney på hjortron och äpple eller valnötsgömman med kalkon och avocadokräm. Temat för tävlingen är trend och hälsa. Mackan ska också vara lätt att ta med sig. »Temat ligger helt rätt i tiden med tanke på det hälsofokus som finns i bageri- och restaurangbranschen idag. Tävlingsbidragen visar vilken enorm uppfinningsrikedom det finns bland våra bagare, de kan verkligen trolla med smakerna«, säger Björn Hellman, vd för tävlingens arrangör Sveriges bagare och konditorer.I finalen möts följande tolv bagare och konditorer:Bodil Boström, Nisses konditori, HolmsundMicaela Wicander, Sälens bageri & konditori, SälenMartina Alm, Wenströmska gymnasiet, VästeråsPetra Fransson, Brunkebergs Bageri, StockholmLena Hansson, David Bagare, Frölunda Torg i Västra FrölundaJenny Valfridsson, Malmborgs konditori, JönköpingMarica Djordjievska, Café Schiller, Ödåkra-VälaSofie Johansson, Kringelgården, SödertäljeHelena Egerhag, Café 18, VärnamoJennie Strömberg, Bageriskolan Crantzen, ÖstersundPernilla Wallander, Ljungblads Konditori, AlingsåsJessica Andersson, Lindahls Bageri, Norrköping