Kyckling är bästa skolmaten
I tävlingen deltog fem Årets kockar med varsin rätt. Sedan fick närmare 25 000 elever och skolkökspersonal från Skanör till Östersund rösta fram sitt favoritrecept. Populärast var bidraget från Markus Aujalay, Årets kock 2004, som består av en krämig kycklinggryta med pasta och färgglada morötter. »Det är jätteroligt att min rätt är så omtyckt! När jag skapade den utgick jag ifrån vad jag själv tycker om och vad barn gillar. Det ska inte vara för avancerat utan enkelt, det gillar barn«, säger Markus Aujalay, som själv är trebarnsfar.Den 15 april kommer fem skolor i Sverige få besök av kockarna som deltagit i tävlingen. Markus Aujalay åker till Västbergaskolan i Hägersten, Stefan Karlsson kommer att vara på Åkrahällskolan i Nybro, Karl Ljung på Ramunderskolan i Söderköping, Tommy Myllymäki på Skanör skola i Skanör och Andreas Hedlund på Hammarbacksskolan i Vallentuna.Receptet på Markus vinnande skolrätt hittar du här!