23948sdkhjf

Norrbotten får sin första matstudio

I fjol bestämde sig kockarna Christian Moberg och Simon Laiti för att stänga prisade Kattilakoski gastronomi i Övertorneå. Den senare har nu öppnat matstudio i hemstaden Luleå.
Hemma Gastronomi är en unik händelse i norra Sverige som regionens första matstudio.
»Under åren då vi drev Kattilakoski märkte jag att folk har mycket frågor om matlagning. Det var då idén växte fram«, säger Simon Laiti till kuriren.nu.

Men Simon och Emma Laitis koncept bygger på flera ben än så. Förutom matstudion, där grupper på mellan sex till 40 personer kan laga mat tillsammans, arrangeras provningar av exempelvis ost, vin, öl och whisky. Hemma Gastronomi har också en delikatessavdelning, hyr ut hemmakockar och erbjuder catering.

Simon Laiti är ett känt namn i krogbranschen. Kattilakoski Gastronomi, som han drev i knappt två år med Christian Moberg, blev bland annat utsedd till Årets krog 2006 av tidningen RS – Restauranger & Storkök.
»Det känns skönt att komma hem igen, till en större stad med mer puls. Jag är här för att stanna och för att utveckla matkulturen«, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062