23948sdkhjf

Max i Borås tvingas stänga

Vid fotbolls-EM för juniorer i Borås nästa år vill europeiska fotbollsförbundet, Uefa, stänga Max Hamburgerrestauranger. Anledningen är att McDonald´s sponsrar eventet.
Om Uefa får igenom sitt krav skulle det innebära att Max måste ha stängt i fyra dagar, skriver Borås Tidning.
»Som representant för fotbollsförbundet förutsätter jag att Borås stad löser detta. Det är inte konstigt att Uefa kräver att organisationens sponsorer ska exponeras när det arrangeras stora matcher och turneringar med Uefa som arrangör«, säger Sture Svensson, ordförande U21-EM:s lokala arrangörskommitté, till tidningen.

På kommunen är det däremot inte självklart att tillgodose kravet.
»Jag tycker Uefa går för långt i sina krav. Jag är medveten om att vi inte kan kräva att man ska stänga. Men jag hoppas att vi kan hitta en lösning«, säger Hans Forsman, fritidschef i Borås kommun.

Ulf Wallengren driver tre McDonalds-restauranger i Borås. Han beskriver Uefas agerande som ”olyckligt” och blev lika förvånad som många andra när han fick läste om det i tidningen.
»Jag känner mig som en liten småföretagare i Borås och det känns lite märkligt att hamna mitt i en konflikt om att konkurrenten Max måste stänga på grund av att Mcdonald´s Europa skrivit avtal och sponsrar U21-EM i fotboll, en fråga som jag inte har en chans att påverka«, säger han till Borås Tidning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078