23948sdkhjf

Nedräkning inför Bocuse d'Or

Jonas Lundgren har många viktiga beslut att fatta och laddar just nu för fullt inför kock-VM, Bocuse d’Or. För i gastronomins absoluta finrum får du aldrig en andra chans.

»Just nu studerar jag olika utformningar för presentation och det känns som jag är på rätt väg. Det är en underbar känsla«, säger Jonas Lundgren inför Bocuse d ´Or Europa som kommer att avgöras i Stavanger 1-2 juli. I Stavanger tävlar Jonas åter med lax och lamm. Samma råvaror som gav honom segern i den svenska uttagningen. Och ambitionen är hög, att ta hem guldet genom att hitta råvarornas innersta kärna. »Som kock får man inte nöja sig eller slå sig till ro. Man måste hela tiden söka dialog med råvarorna och försöka förstå dem på nytt utifrån deras egna förutsättningar och möjligheter. Råvarorna är vårt viktigaste verktyg och det här med matlagning är en livslång process«, säger Jonas. Bocuse d `Or Europa är nytt för i år och för Jonas Lundgren den perfekta uppladdningen inför stora Bocuse d´Or i franska Lyon i januari 2009 – världens mest prestigefyllda kocktävling.Text: Jose-Miguel Ferrada

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062