23948sdkhjf

ISS ny tjänsteleverantör på Barsebäck

ISS Facility Services är ny FM-leverantör till Barsebäck Kraft AB. Därmed sköter ISS tjänsteleveranserna vid tre av landets fyra kärnkraftsanläggningar.
Kärnkraftverket Barsebäck har varit inaktivt sedan 2005, men kommer under de närmaste åren vara i servicedrift. Det innebär att anläggningen ska förvaltas på ett säkert sätt fram till rivning som kan ske tidigast 2020. Men det kan också bli aktuellt att utveckla anläggningen till ett utbildningscenter för kärnkraftsteknologi.

ISS avtal med Barsebäck omfattar till en början anläggningsservice och fastighetsunderhåll. Under 2009 kommer verksamheten att utökas med bland annat restaurang- och hotellservice, lokalvård och kontorsservice.
»ISS har föreslagit en serviceleverans som är anpassad till de planer som finns och kommer på alla sätt bidra till att de förverkligas, säger Håkan Salvall, segmentschef för ISS industriverksamhet.

ISS Facility Services levererar sedan tidigare tjänster till kärnkraftverken i Forsmark och Oskarhamn. ISS ansvarar också för tjänsteleveranserna till Sveriges Kärnbränslehantering AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063