23948sdkhjf

Trendigt med allergimat

Mat för allergiker, fri från till exempel gluten och laktos, är den nya trendmaten för medvetna Londonbor. Sedan 2005 har försäljningen av specialmat fördubblats.
Antalet engelsmän som lider av någon form av matallergi ökar. Det har satt rejäl fart på försäljningen av allergenfri mat, speciellt laktosfria produkter. Men på senare år har försäljningsökningen varit alltför kraftig för att kunna förklaras enbart av fler diagnosticerade matallergiker. Förra året spenderade engelsmännen 2,2 miljarder kronor på denna typ av livsmedel, en fördubbling jämfört med 2005.

Specialmatstrenden bedöms vara så pass stark att marknadsanalytiker nu uppmanar livsmedelsföretagen att haka på. Experter tror att minst två faktorer ligger bakom trenden. Dels ställer fler egna diagnoser och väljer på så vis allergianpassad mat, dels har många kändisar varit öppna med sina allergier. Om dessa sedan äter glutenfria kex på stan påverkar det med stor sannolikhet hur vanligt folk agerar.

Källa: Icanyheter

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063