Vitlöksgös gav ung kockvinst
Det blev 26-åriga Petter Kosjanov på Dala Husby Hotell & Restaurang som vann Årets unga kock. Den 19 september försvarar han Sverige i den internationella finalen i Paris.
Resultatet i vinnaren Petter Kosjanovs händer blev en förrätt med rimmad pilgrimsmussla, blomkålscréme och morotsjuice, vitlöksspäckad och stekt gös, rotsellericréme, rotfrukter och brynt smörhollandaise till varmrätt och en chokladbavaroise med inkokt päron, passionsfrukt och krisp som dessert. En meny som fick omdömet ”klassisk och modern med ett bra helhetstänkande och en toppad dessert” av juryn.
Året unga kock är öppen för kockar upp till 27 år och arrangerades för trettioandra året i rad av den gastronomiska föreningen för proffs och amatörer, Chaîne des Rôtisseurs. Förra året segrade Jesper Bogren från Sjömagasinet i Göteborg i den internationella finalen som då gick i Frankfurt. I september vet vi om Petter Kosjanov lyckas med att upprepa bedriften i årets världsfinal, denna gång i Paris.