Unga kockar i final
Deltagarnas uppgift är att utifrån en hemlig råvarukorg skapa en trerättersmiddag för fyra personer. Världens regerande unga kock heter Jesper Bogren och jobbar på Sjömagasinet i Göteborg. Han vann alltså inte bara den svenska finalen förra året, utan även världsfinalen, som då gick i Frankfurt.Årets unga kock arrangeras för 32:e året i rad av den gastronomiska föreningen för proffs och amatörer, Chaîne des Rôtisseaurs. Det är en tävling som engagerar närmare åttiotalet länder och är öppen för kockar från föreningens medlemsrestauranger. Den svenska finalen hålls den 25 februari på Stockholms hotell- och restaurangskola vid Globen.Här är de tolv finalisterna: Simon Tennemo, Den Gyldene FredenRobert Stuxberg, Pontus CateringKarl Eriksson, Skebo HerrgårdNiklas Wernerheim, SjömagasinetJakob Edlund, Banken/Två rum & KökSimon Lennblad, PM & VännerJohan Axelsson, Lux StockholmOscar Nilsson, StallmästargårdenKarl Malm, Vassa EggenFredrik Lagberg, Thoresta HerrgårdMagnus Ollas, Görgen på HöjdenPetter Kosjanov, Dala-Husby hotell och restaurang