23948sdkhjf

Drakseger för Sveriges kocklag

På Alla hjärtans dag den 14 februari vann Svenska Kocklandslagets varmköksteam köksslaget om Battle for the Dragon i Wales. En viktig seger inför höstens mat-OS.
Med nyss korade Årets Kock 2008 i bagaget, Tom Sjöstedt, var det ett sammansvetsat gäng kockar och konditorer som satte sig på planet till Wales. Förutom Tom bestod laget av lagledare Krister Dahl, Fredrik Björlin, Fredrik Hedlund, Carina Brydling och Peter Jelksäter. Guldmenyn innehöll en förrätt på äppelbakad röding med fänkålsterrin, rökt lardoöverbakad walesisk oxfilé till varmrätt och vanilj- och hjortronsavarin med mandel- och karamellglass, macarons och hjortronsylt som söt avslutning.
»Tävlingen var en bra övning för varmkökslaget. Vi fick chansen att ytterligare stärka vår gemenskap i laget under tävlingspress samtidigt som vi visade upp vårt sätt att jobba med mycket grönsaker och lokala råvaror i rätter«, säger lagets ledare Krister Dahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063