23948sdkhjf

Varm mat i dygnet-runt-maskin

Igår premiärvisades den nya matautomaten Entibi på Löfbergs Lila Arena i Karlstad Automaten värmer det mesta i kyld och fryst matväg dygnet runt och är inte större än ett kylskåp.
Entibi, som betyder varsågod på latin, har utvecklats av Karlstadsföretaget Corner Vending AB. Idén till matautomaten uppstod under ett besök i Löfbergs Lila Arena 2004.
»Jag stod och tittade på ungdomarna som kom till hallen för att träna. Eftersom det inte gick att köpa något vettigt att äta innan passet, tränade många hockeyjuniorer hungriga eller fullproppade med godis. Då fick jag idén till en automat för varm och kall mat«, berättar Östen Högman, som strax efter besöket grundade Corner Vending tillsammans med Eilif Nilsson.

Chalmers i Göteborg och Måltidens hus i Grythyttan är andra platser som i dagsläget erbjuder varma måltider från Entibi. Grundtanken med automaten är att fristående operatörer tar hand om den och ser till att den fylls på med mat.
»Sedan kan i princip vilken leverantör som helst stoppa in sin mat i den, vilket ger stora möjligheter till variation. De matleverantörer som används nu initialt är Gooh, Grythyttan Gourmet och Catering Please«, berättar Anna Bellman, marknadsansvarig på Corner Vending.

Entibi kan installeras på arbetsplatser, vårdinrättningar, sportanläggningar och på alla andra platser där hungrigt folk vistas.
»Det är också möjligt att hyra Entibi vid festivaler, marknader och annat«, säger Anna Bellman.

Läs mer på www.entibi.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063