23948sdkhjf

Mästaren i sommellerie heter Sören

I söndags fick Sören Polonius, sommelier på restaurang F12 i Stockholm, ännu en SM-titel i sommellerie att lägga till den han tog 2006 – en envis förkylning till trots.

Kliandet i näsan störde doftsinnet, men efter nästan en timmes överläggning, poängräkning och omräkning meddelade juryn resultatet och Sören Polonius hamnade än en gång högst upp på prispallen. Nu väntar nordiska mästerskapet, EM och slutligen VM i Chile 2010 för


Sören, som efter tävlingen meddelade att han redan nästa dag skulle


sätta igång med träningen igen.»Det är fantastiskt roligt att bli svensk mästare och att få försvara Andreas Larssons världsmästartitel i Chile om två år. Jag har legat i hårdträning i månader och ser nu fram emot en inspirerande resa till Rioja«, säger Sören Polonius.Susanne Berglund-Krantz från Eriks Vinbar Gondolen kom på andra plats, och nykomlingen i tävlingssammanhang, Fredrik Horn från PM & Vänner, knep tredjeplatsen.Den internationella juryn leddes av Mischa Billing, generalsekreterare i Internationella Sommelierförbundet, och bestod bland annat av Philippe Faure-Brac, Frankrike, världsmästare 1992 och Markus del Monego, Tyskland, världsmästare 1998 samt Fredrik Eriksson, ordförande i föreningen Årets Kock.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062