23948sdkhjf

Maxad frukostkamp

Max Hamburgerrestauranger ger sig in i frukostkriget – inom kort ska morgonmålet stå för 10 procent av kedjans omsättning. Om trenden att äta frukost på stan står sig.
Enligt en undersökning som Max Hamburgerrestauranger låtit genomföra lägger 33 procent av boende i Stockholms innerstad över 150 kronor i månaden på att äta frukost utanför hemmet. Utanför stadstullarna är motsvarande andel 12 procent.

På Max frukostmeny står till exempel en GI-macka och en lyxtoast med Gruyère-ost. Den sistnämnda har kedjan fått inspiration till via hamburger-SM för hemmakockar som arrangerades av Max tidigare i år. Då vann Jakob Hellström från Stockholm med hamburgaren Jolinare, innehållande den franska osten.
»Vi kommer att ta marknadsandelar från McDonald’s direkt. Hälsosam, god frukost är man beredd att betala för. Trenden är tydligast hos unga kvinnor där över hälften anger hälsosamt och nyttigt som viktigaste när man äter frukost ute«, säger Max VD Richard Bergfors i ett pressmeddelande.

Frukostlanseringen startar mitt i Stockholm, på restaurangen som ligger på Vasagatan. Mittemellan McDonald’s och Burger King.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063