23948sdkhjf

Markus Aujalay - journalisternas favvokock

»Många verkar se maten från måndag till torsdag som en enda trist transportsträcka till helgens fester.« Journalisternas Kock 2007, Markus Aujalay, vill förgylla vardagsmaten!
Den 4 september på Interfood i Göteborg stod det klart att han kammat hem titeln för i år. Sveriges ledande matjournalister som har röstat fram Markus motiverar sitt val med att han lagar mat som man med gott samvete kan ha i tidningen. Den är god, fräsch och nyttig. Journalistjuryn menar att han är medveten om både hälsa och råvaror och hans recept verkligen fungerar i hemmaköket.
»Jag gör ju bara det jag gör och uppenbarligen når mina tankar ut i media. Därför känns det fantastiskt och otroligt hedrande att ta emot den här utmärkelsen«, säger Markus Aujalay.

Samtidigt som Markus skriver recept för vanligt folk så tävlar han i avancerad matlagning. Han vann titeln Årets Kock 2004 och i vintras såg vi honom tävla för Sverige i matlagnings-VM, Bocuse d'Or, i Lyon. Markus plan framöver är att fortsätta ge ut kokböcker, laga mat i TV och skapa recept till tidningar. Samtidigt letar han lokal för en egen restaurang.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063