23948sdkhjf

Utbildning bakom framgången för svensk kokkonst?

Vad har universitetsutbildningarna i måltid och gastronomi betytt för den gastronomiska utvecklingen i Sverige? Det ska måltidsdoktor Richard Tellström och etnologen Håkan Jönsson ta reda på.
Samtliga studenter som examinerats vid gastronomiutbildningarna vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Örebro universitet och vid Restauranghögskolan, Umeå universitet, ska ge sin syn på utbildningens värde och påverkan i deras yrkesliv. Totalt handlar det om cirka 1 000 gamla studenter från de senaste 20 åren.

Resultatet presenteras i en bok under hösten 2008. Uppdragsgivare är Gastronomiska Akademiens stiftelse och kartläggningen utgör ett bidrag till akademiens 50-årsfirande 2008.

Foto (fr v): Håkan Jönsson, doktor i etnologi vid Lunds universitet och projektansvarig Richard Tellström, doktor i måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062