23948sdkhjf

Hårdare tag mot matförgiftningar

Varje år blir tusentals svenskar matförgiftade när de äter på restaurang. Få krögare åtalas och ännu färre fälls. Men det ska det bli ändring på.
Livsmedelsverket, åklagare och kommunala inspektörer har tagit fram en vägledning om åtalsanmälan för brott mot livsmedelslagen. Den listar vad som är viktigt att dokumentera i anmälan för att den ska kunna utredas väl. Hit hör att tydligt beskriva brottet, vilka regler som överträtts och vilka hälsorisker det medför.

Vanliga brottstyper räknas upp i vägledningen, som brott mot hygienregler, dålig märkning samt försäljning av icke säkrade eller obesiktigade livsmedel.

Vägledningen ska kunna användas av inspektörer, personal vid kontrollmyndigheter, polis, åklagare och domstolar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063