Ny lågpriskanal för råvaror
Ökad lönsamhet står i starkt fokus inom restaurangnäringen. Det är också en bransch där datoranvändandet ökar snabbt. Mot den bakgrunden har Servicegruppen skapas en ny verksamhetsgren som man döpt till bunkra.se, som med början vid årsskiftet, ger restauranger möjlighet att köpa vanliga varor till lägre priser. "En prissänkning på mellan 15 och 25 procent borde tilltala en bransch, där många restauranger fortfarande har det tufft", säger Fredrik Stake, varuförsörjningsdirektör på Servera och ansvarig för bunkra.se. Marknadsplatsen riktar sig till hela restaurangmarknaden, dock krävs lite andra rutiner än vid traditionella inköp. På bunkra.se lägger man sin beställning, två dagar senare levereras varorna till dörren. Vill man dessutom handla varor, som inte ryms inom lågpriskonceptet, är det också möjligt. Eftersom bunkra.se ingår i Serveragruppen svarar Servera för alla tjänster, som transporter, administration och lagerhållning. "Självklart kommer lanseringen att röra om en del på marknaden. Men vi tror att restaurangmarknaden behöver detta", säger Christer Lind, VD på Servera.-