23948sdkhjf

Dags för Barista Cup och Beige Award 2004

Nu är det hög tid för kaffebaristor att lägga sig i träning. I dagarna pågår intensiva förberedelser inför årets största händelse i den svenska kaffe- och lattevärlden. Tävlingen Barista Cup och Beige Award, som för varje år vuxit sig allt större, består i år av fem uttagningstävlingar som leder till final och två nya barista champions; svenska mästaren i Barista Cup och en ny vinnare av mejeriernas caffè lattepris Beige Award.Den 2 februari är sista anmälningsdag för att delta i någon avuttagningstävlingarna som genomförs i:Umeå (9/2): Starz Coffee & Food, Kungsgatan 55Sundsvall (11/2): Café 1891, Galleria 1891Stockholm (15/2): Mojo Coffee, Adolf Fredriks Kyrkogata 1Malmö (16/2): Café Nesta, Södergatan 22Göteborg (22/2): Rapido Rozzo, ArkadenMaximalt 14 semifinalister tas ut, sex av dessa tar sig till finalen. Semifinal och final äger rum 25 respektive 26 april i Stockholm. Tävlingen går ut på att baristorna på 15 minuter serverar juryn två espresso, två cappuccino, två signaturdrinkar (egenkomponerad espressobaserad dryck) och två latte. De tävlande bedöms utifrån fyra kriterier: smak, utseende, teknik och artisteri i utförandet. Vinnaren i Barista Cup koras till Årets Barista och representerar Sverige i World Barista Championship, Trieste 18-20 juni. Vinnaren av Beige Award belönas med en studie- och inspirationsresa till lattens ursprungsland, Italien.(Följ Barista Cup och Beige Award 2004 i tidningen Fast Food och Fast Food Kaffe/kafé-special)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097