Unikt tjejlag laddar för OS
Det var sju taggade tjejer som mötte pressen när Team Milko presenterade sina lagmedlemmar i januari. För första gången, kanske någonsin, ställer ett helt kvinnligt lag upp i mat-OS. För Team Milko gäller nu stenhårda träningspass för att klara konkurrensen i OS i tyska Erfurt 17 till 20 oktober.Det är erfarna kockar och konditorer som nu bygger laganda, tolkar tävlingsregler och bestämmer tema och råvaror. Lagkapten Ulrika Brydling är till vardags krögare, kock och sommelier. Hon äger Marmite Matsal i Åre tillsammans med sin man och systern Carina, som också är med i laget. Lillemor Edlund jobbar i dagsläget som kallkskänka på Grythyttans Gästgivaregård. Elin Hallberg är kökschef på Restaurang Hov på Jamtli i Östersund och Johanna Nordström är kökschef på Håveruds hotell och konferens i Dalsland. Konditorer i laget är Anna Arvids, Gunnarssons konditori, och Elisabeth Johansson, utvecklingsbagare på Aromatic, i Stockholm.Coach för laget är Björn Ståhlberg, som ledde fram juniorkocklandslaget till en tredje plats för fyra år sedan. På Hennickehammars Herrgård, där Björn är kökschef, har Team Milko sina träningslokaler. Bakom laget står ett antal sponsorer, med Milko i spetsen, samt Svenska Kockars Förening Värmland.