23948sdkhjf

Svenska Kocklandslaget vann i Luxemburg!

Svenska Kocklandslaget tog hem totalsegern i Expogast 2002 i Luxemburg - en av de mest prestigefyllda gastronomiska tävlingarna i världen.Tävlingen avgjordes i två moment –Kalla köket och Varma köket. Tidigare i veckan tog svenskarna en guldmedalj i Kalla köket. Även tävlandet i Varma köket blev framgångsrikt. Här presenterade laget förrätt, varmrätt och dessert för 110 personer. Genom en välkomponerad meny som höll en genomgående hög klass tog Sverige hem sitt andra guld under tävlingen. Det lag som får högst totalpoäng vinner World Cup tävlingen och när poängen i dag räknades stod det Svenska Kocklandslaget som segrare. "Detta är vår tredje raka seger i de stora tävlingarna. Det är unikt och känns fantastiskt kul", säger Gert Klötzke, lagledare för Svenska Kocklandslaget.Att svenskarna fick en så bra placering är alltså inte överraskande. Laget har haft en genomgående hög klass och de senaste åren vunnit både World Cup i Basel 1999 och OS i Erfurt 2000. Den här gången var det dock många nya i laget och det i sig var en hård prövning. Det ligger många och långa träningspass bakom, men resultatet blev ju seger och bättre kan det knappast bli.Lagets guldmeny i Varma köket bestod av:Krabbterrin med roux, grillad havskräfta med dillskum och ett färskt kronärtskockshjärta.Späckad spädgris med bondbönor, potatisroyal med plommonsås till samt färska kantareller.Hasselnötsbavoraise med ett pärontäcke, serverat med champagnesorbet.(RS)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063