Svenska Kocklandslaget tog guld i World Cup i Luxemburg
I det mycket krävande och prestigefyllda Kalla köket tog Sverige hem en guldplacering. Tillsammans med Schweiz, Skottland och Tyskland ligger Sverige med i guldmarginalen mellan 36 och 40 poäng. Lagledaren för det Svenska Kocklandslaget, Gert Klötzke, är mycket nöjd.”Vårt Kalla bord var väldigt jämnt. Inga svackor överhuvudtaget. Och konditorbiten satt mycket bra. Nu laddar vi för det Varma köket”, säger Gert Klötzke.Som årets tema för det kalla bordet valde Svenska Kocklandslaget is och snö, vilket alltså visade sig passa både årstiden och juryn i smak.Redan imorgon tisdag (19/11) är det dags för laget att ännu en gång visa vad de går för, då avgörs det Varma köket. Här skall laget tillaga förrätt, huvudrätt och dessert för 110 personer. Även i detta tävlingsmoment kan Sverige ta guld, men för att bli totalsegrare i World Cup i Luxemburg 2002 krävs högst poäng och inte enbart den fantastiska prestationen att ligga inom poängmarginalen för ett guld. (RS)