Kocklandslaget utmanar världseliten
De är bäst i världen efter att ha blivit olympiska mästare vid OS i Erfurt 2000. Nu är det dags för World Cup i Luxemburg. En tävling som låter laget känna på dagsformen inför kommande OS 2004.Tävlingen pågår mellan den 16 och 20 november. Redan första tävlingsdagen ställer Sverige upp i det Kalla köket. I år har laget valt temat is och snö. På ett 16 kvm stort bord kommer maten att ställas i en vacker scenografi. Några tallrikar används som prov till juryn som består av internationellt mycket professionella personer med rik erfarenhet från gastronomins värld.Den 19 november stiger temperaturen, då tävlar laget i det Varma köket som består av förrätt, huvudrätt och dessert för 110 personer. Juryn tar slumpmässigt ut tallrikar för smakprov vilket kräver en genomgående hög klass på maten.Svenska Kocklandslaget kom 5:a i den senaste World Cup-tävlingen, som arrangeras vart fjärde år och nu vill de naturligtvis förbättra sin placering. Vill ni följa Sveriges lag under dess gastronomiska utmaningar?Besök www.svenskakocklandslaget.nu. eller foodnet.se(RS)