Årets Kock 2003 - Finalisterna utsedda
Efter fyra semifinaler är nu finalisterna till Sveriges mestprestigefyllda kocktävling - Årets Kock 2003 - utsedda. Tävlingen är det officiella svenskamästerskapet i professionell matlagning. Åtta kockar kommer att tävla omSM-titeln den 6 februari 2003 på Grand Hôtel i Stockholm.Ett drygt hundratal tävlingssugna kockar skickade in bidrag tilltävlingen och efter förra veckans semifinaler i Sundsvall, Uppsala,Göteborg och Malmö kvalificerade sig följande kockar till finalen:*Andreas Nylén, frilans, Umeå*Markus Aujalay, Fredsgatan 12, Stockholm*Per Ängsås, Lidingö Golfrestaurang, Lidingö*Magnus Lindström, swedish taste, Göteborg*Daniel Rolk, restaurang Fond, Göteborg*Martin Lennartsson, restaurang Fond, Göteborg*Anders Vendel, Mötesplats Österlen, Löderup*Peter J Skogström, Mat & Vin på Stolpaberga, BunkeflostrandVinnaren i Årets Kock erövrar, förutom äran och en gastronomisk resa,möjligheten att bli medlem i föreningen Årets Kock - de svenskamästarna. Föreningen strävar efter att sprida den moderna matkulturen iSverige och utomlands och ett av de större uppdragen är att ansvara förNobelmiddagen.(RS)