När Gastronomiska Akademien delade ut sina årliga belöningar, var det många kända personer som uppmärksammades. Rickard Nilsson, Torekov, fick guldmedalj, och Jesper Aspegren fick guldpennan för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Tore Wretmans hederspris gick till Nils-Emil Ahlin. Diplom gick till följande personer:Jan Christer Hamberg, Hambergs Fisk, Uppsala, Håkan Pettersson, Saluhallens Fisk- och Skaldjur, Lund, Rolf Axel Nordström, Ängavallen, Vellinge, Yvonne, Björn, Maria och Michael Stensjö, Bergs Konditori, Marstrand, Tsukasa Takeuchy, restaurang Mikado, Brunflo, Birgitta Elwing, Folkvetenskapligt centrum, Linköping, Karin och Fmad Bayoumy, Pyramidbageriet, Dala-Järna, Janusz Grabowski, Stockholm samt Malin Landqvist och Lotta Seipel, Café Format, Saltsjö Duvnäs.Akademiens Findusstipendium på 20 000 kronor gick till kocken och läraren Göran Johanesson, Upplands Bro-gymnasiet. Han får stipendiet för sin roll som yrkeslärare, mentor och förebild för den kommande generationen kockar.