Både matbar och fiskdisk på Söders nya fiskkrog
I veckan slår Melanders Söder upp dörrarna på sin nya adress. I den totalrenoverade lokalen i hörnet av Åsögatan och Götgatan på Södermalm i Stockholm blir det fisk- och skaldjursrestaurang, en matbar med smårätter och fiskdisk.
Melanders har funnits i Söderhallarna i Stockholm i 30 år, men renoveringen av saluhallen skyndade på en flytt till nya lokaler ett par kvarter bort.
– Vår kunskap om fisk och skaldjur har byggts upp under 35 år i branschen. Genom nysatsningen hoppas vi både behålla våra tidigare gäster från Söderhallarna och samtidigt nå ut till en helt ny målgrupp, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group.
I matbaren serveras både flera olika sorters ostron och störkaviar samt småassietter med allt från matjessill och Västerbottenskroketter till ceviche. Restaurangmenyn bygger främst på klassiska fisk- och skaldjursrätter men det finns även alternativ för köttätare och veganer.
Konsten på Melanders Söders väggar är kurerad av konstnären Ulrika Melin och längst in i restaurangen har kompositören och konstnären Willie Crafoord skapat ett stort upplyst verk på flera kvadratmeter som föreställer ett akvarium.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.