Savoj öppnar andra restaurangen i innerstan – ”vi har pizza i blodet”
Den napolitanska pizzan fortsätter att vinna mark. För två år sedan öppnade Savoj i Vasastan i Stockholm. I januari nästa år får även Södermalm en Savoj-restaurang med vedugnsbakad pizza.
Bakom Savoj, som beskrivs som inte riktigt en restaurang och inte en pizzeria heller, står bröderna Jonathan och Andreas Azizsson. De är söner till grundaren av pizzerian Alcamo i Jönköping. ”Vi har det i blodet, vi är pizzabagare”, skriver bröderna på restaurangens hemsida.
– Det känns otroligt roligt att öppna en till restaurang, vi gillar verkligen den industriella arkitekturen i Stockholmsverken och ser väldigt mycket fram emot att öppna ett till Savoj här, säger Jonathan Azizsson i ett pressmeddelande från AMF Fastigheter som äger den 300 kvadratmeter stora lokalen.
Den nya restaurangen kommer att ha samma koncept som den i Vasastan, men också servera lunch.
På menyn finns napolitansk pizza, smårätter och naturliga viner men också mjukglassbuffé, bubbeltisdagar och kebabpizzasöndagar. Musik, inredning och one-of-a-kind konst ingår också i konceptet. Det mesta skapat av brödernas vänner.
Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.