Sven-Harrys nya bistro i guldhuset
Sven-Harrys konstmuseum har valt ett bistrokoncept för den nya restaurangen i det så kallade guldhuset i Vasaparken mitt i Stockholm. Efter en tids smygöppning har nu Bistro Guld öppet även på kvällarna.
– Vi är mycket glada över att samarbeta med krögarna Erik Löth och Anders Lundström som i och med Bistro Guld öppnar sin tredje restaurang. De är kunniga och passionerade och har liksom vi gästens upplevelse i fokus. Sven-Harrys konstmuseum är en unik arena för konst och design. Nu vill vi att fler mat- och dryckesälskare ska hitta till guldhuset i Vasaparken, säger Dragana K Maksimović, vd på Sven-Harrys konstmuseum.
Restaurangchefen Björn Börsum är hämtad från restaurang Bistro & Bar Liberdade på Södermalm.
Kökscheferna Andreas Helm och Lars Nilsson har erfarenhet från bland annat Brasseri Godot och Jim & Jacob. De står för den kreativa ledningen i köket på Bistro Guld som med inspiration från det franska köket bjuder på en levande säsongsbetonad meny.
På middagsmenyn presenteras små- och mellanrätter. Lördag och söndag dukas klassiska brunchrätter fram.
Till våren öppnar även uteserveringen med ytterligare 80 platser.
Sven-Harrys konstmuseum grundades av byggmästaren Sven-Harry Karlsson och öppnade i mars 2011. Huset är ritat av Wingårdhs och inrymmer museum, konsthall, museibutik, takterrass med skulpturpark, restaurang, lägenheter och kommersiella lokaler.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.