1 000 platser på Välas nyinvigda restaurangtorg
Champagnebar, ny design och ett helt nytt våningsplan väntar besökarna på det upprustade restaurangtorget på Väla köpcentrum i Helsingborg. Banden klipptes den 1 april och invigningsfesten pågår på de tio restaurangerna under hela helgen.
Förutom den allmänna uppfräschningen och ny design finns även en ny restaurang, Fisk & Skaldjur by Anette.
När planerna för ett större restaurangtorg började smidas 2019 fanns det plats för 700 besökare. På det nya torget finns totalt 1 000 sittplatser fördelade på två våningsplan. Enligt centrumchefen Niklas Blonér är det nu ett av landets största.
– Vilket lyft det har blivit! Atmosfären är både trivsam och inbjudande, och kontrasten mot hur det var tidigare är stor. Vi har kommit bort från känslan av ”matsal” till att erbjuda våra besökare en restaurangmiljö av högsta klass, säger Niklas Blonér som på fredagen var med och klippte invigningsbandet.
På plats var även Parisa Pour, inredningsarkitekt på Rstudio, som ritat det nya Restaurangtorget.
– Vårt huvuduppdrag i ombyggnaden av Välas restaurangtorg har varit att skapa fler rum i rummet samtidigt som vi skulle integrera ytterligare en restaurangenhet i miljön. Här ska finnas plats för alla typer av besökare, och det känner vi att vi har uppnått i det färdiga resultatet, säger Parisa Pour.
Restaurangerna på Väla:
- Wok Kitchen (asiatiskt)
- Nancy's (hamburgare)
- Tre Spett (orientaliskt)
- Kolgrillen (grekiskt)
- Sugoi (sushi)
- Bonasera (italienskt)
- Blå Tuppen (husmanskost)
- Curry Republik (indiskt)
- Fisk & Skaldjur by Anette
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.