Pop up med enbart veganska burgare
Matsatsningen på Söderhallarna i Stockholm har i veckan utökats med pop up-restaurangen Vegan Burger Bar. Det är Bun Meat Bun som ligger bakom konceptet som började som en vegansk "take over-kampanj" och nu testas i en helt egen restaurang.
Bun Meat Bun har funnits i Söderhallarna vid Medborgarplatsen på Södermalm i fem år. Det nya Vegan Burger Bar-konceptet ska testas på samma plats i sex månader.
– Matmeckat Söderhallarna är en perfekt plats att testa detta koncept på. Vi ser en stor efterfrågan på vegetarisk och i synnerhet vegansk mat här. Målsättningen är att erbjuda riktigt bra vegansk snabbmat, något vi känt saknats på marknaden, säger Emma Johansson, district manager på Bun Meat Bun, i en kommentar.
Mikael Gillerlöv, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Söderhallarna, menar att konceptet ligger helt rätt i tiden.
– Vi välkomnar nya initiativ som driver matutvecklingen framåt, inte minst utifrån ett hållbarhetsperspektiv, och som erbjuder våra besökare möjlighet till både lärande och nya smakupplevelser.