Kål och morot på årets godaste macka
Kål me Morot är namnet på mackan som gav Viktor Lind segern i Mack-SM. Inspirationen till den veganska lunchmackan hämtade han från den rådande årstiden. Hösten märktes tydligt i användandet av portabellosvamp, grönkål och morot.
Viktor Lind deltog i Mack-SM för andra gången och i år räckte det alltså hela vägen fram.
– Det här känns såklart jättekul! Det betyder mycket att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass. Min ambition är att vara med och bidra till ett ökat intresse för mackan som måltid, säger Viktor Lind, som bor i Malmö där han är delägare och kock på Scandwich.
Juryns motivering lyder:
”Beskt, syrligt, salt och sött i kombination med olika konsistenser låter som kaos i munnen men kan bevisligen också bli en finstämd smakexplosion. Det märks att vinnaren har varit väldigt noggrann och ägnat mycket tid både på att utveckla nya nyanser i smakerna och att skapa en ståtlig macka som utstrålar självförtroende.”
Mack-SM arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgjordes på Stockholm Food & Wine fredagen den 8 november.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.