Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema
Svenska kocklandslagets nya tema för tankarna till närodlat. Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Med nya temat Closer hoppas den nya upplagan av Svenska kocklandslaget leva upp till de ökade förväntningarna och ta hem förstaplatsen även i Culinary Olympics i februari nästa år.
Temat Closer kommer att synas i allt från lagets tävlingsmeny, träningar, sponsorsamarbeten och framförallt i själva tävlingsmomentet.
– Temat sammanfattar verkligen allt vi brinner för. Vi vill komma närmare råvarorna, producenterna, hjärtat och smakerna. Närmare perfektion helt enkelt. Något vi tror att man uppnår genom att gå in i varje liten detalj och ständigt försöka utveckla och förbättra. Med den tuffa konkurrens som det är i Culinary Olympics är det detaljerna som blir avgörande, säger Fredrik Andersson, team manager, Svenska Kocklandslaget.
Att arbeta utifrån ett tema är inte längre en del av regelboken i Culinary Olympics, men många lag arbetar fortfarande så för att skapa en röd tråd genom hela tävlingsprocessen.
Årets kocklandslag har tre nya medlemmar, men inga kvinnliga. Culinary Olympics inleds i tyska Stuttgart den 14 februari 2020. Segraren koras den 19 februari.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.