23948sdkhjf

Videgård gör om – varit för fint

Så sent som i februari utsågs Videgård i Sturegallerian till Stockholms bästa bar, men krögaren själv, Erik Videgård, är inte nöjd med själva restaurangen. Krogen har varit för fin.

– Jag har tänkt om under sommaren och kommit fram till att krogen inte riktigt är som jag vill att den ska vara. Snittnotorna har varit för höga, och menyerna lite för stela. Jag har varit lite inburad i mina egna idéer och restauranggästerna har inte varit lika fria att välja som jag hade önskat från början, säger Erik Videgård till Allt om Stockholm.

Han har därför strukit de fasta menyerna och nikkei-influenserna (japansk-peruanska) har blandats upp med ”enkla rätter utan tjafs fast med massor av smaker”. Videgård vill tillbaka till rötterna, vilket betyder att sichuanköket kan dyka upp i Sturegallerian i vissa former. Dessutom lanseras en sushilounge, med traditionella sushi-och sashimiserveringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078