23948sdkhjf

Finaldags för Årets unga kock

Det börjar dra ihop sig för tävlingen Årets unga kock 2019. Den 25 februari tävlar sex unga kockar om äran och en plats i världsfinalen.

Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök, är en av finalisterna. Han ser fram emot tävlingen.

– Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Från en hemlig korg med identiska råvaror ska varje tävlande tillaga en meny för fyra personer. Förrätt, varmrätt och dessert bedöms anonymt av en professionell smakjury. Dessutom kommer en teknikjury att granska de tävlandes köksarbete.

Här är finalisterna i Årets unga kock 2019:

  • Eskil Bondsäter, Allegrine, Stockholm
  • Ebba Hallström, Swedish Taste, Göteborg
  • Fabian Olli Johanson, Rot, Gotland
  • Anton Levin, Stadshuskällaren, Stockholm
  • Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers, Gotland
  • Jimmi Nilsson, Grand Hotel, Saltsjöbaden

Samma regelverk används som i den internationella finalen i Calgary, Kanada, i september, dit den svenska vinnaren kvalificerar sig. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096