Gröna Lund startar restaurangskola
Gröna Lund tillsätter varje år massor av säsongsarbeten. Just nu letar tivolit efter lämpliga personer för rekordmånga 1 500 tjänster, varav en del ska jobba på nöjesfältets restauranger. Nytt för i år är en restaurangskola för nyanlända svenskar som Gröna Lund startat i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. 30 personer får en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal. Utbildningen är redan i full gång.
– Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.
Samuel Cabrera beskriver restaurangskolan som en riktig win-win-situation.
– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet, säger Samuel Cabrera.