23948sdkhjf

Gröna Lund startar restaurangskola

Mångfaldsprojekt för nyanlända svenskar som vill jobba inom besöksnäringen.

Gröna Lund tillsätter varje år massor av säsongsarbeten. Just nu letar tivolit efter lämpliga personer för rekordmånga 1 500 tjänster, varav en del ska jobba på nöjesfältets restauranger. Nytt för i år är en restaurangskola för nyanlända svenskar som Gröna Lund startat i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. 30 personer får en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal. Utbildningen är redan i full gång.

– Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.

Samuel Cabrera beskriver restaurangskolan som en riktig win-win-situation. 

– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet, säger Samuel Cabrera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095