Han blir köksmästare på Gotthards krog
Olof Håsteen heter den nya köksmästaren på Gotthards krog i Umeå.
– Det känns bra att vara tillbaka i Umeå. Restaurangscenen här har verkligen utvecklats och det ska bli kul att vara en del av den tillsammans med kollegorna på Gotthards krog, säger Håsteen.
Olof Håsteen lämnade Umeå för 10 år sedan och har sedan dess bland annat hunnit med sejourer på Pubologi och tidigare Michelinbelönade Esperanto i Stockholm. Närmast kommer han från en tjänst på DUÅ där han bland annat jobbat med det populära kvarterskrogskonceptet. Men nu återvänder alltså Håsteen till Umeå. Tjänsten på Gotthards krog tillträder han i februari.
Den prisbelönade krogen har de senaste åren arbetat intensivt med hållbarhet, med fokus på frukt och grönt.
– Jag har ett stort personligt intresse för de här frågorna och inspireras av det Gotthards byggt upp, inte minst svinngott-projektet och den egna odlingen.
I dag inrymmer Gotthards krog två delar som nu ska förvaltas vidare av Olof Håsteen. Dels det kontinentala Torget med à la cartemeny utan fasta serveringar, och dels Matsalen med exklusivt komponerade menyer om fyra till sex rätter.