Stockholmarna som gjorde det igen
Att det är ett supersäkert team vet vi som smakade deras mat på Restauranggalan för lite mer än en månad sen.
Det är nog en tradition att fortsätta göra bra i från sig och överträffa sig själv. Maten som de skapade på galan 2017 var också så bejublad.
Men nu gäller det internationella sammanhang och detta blir det femte rak guldet efter OS-guld 2012, VM-guld 2014 och OS-guld 2016.
Om Stockholm Culinary Team :
Består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.
Laget har flera topplaceringar i bagaget. OS-guld 2012, VM-guld 2014 i Luxemburg och OS-guld i Eurfurt 2016. Vid sidan av att förbereda sig inför olika tävlingar gör kockarna, kallskänkorna och konditorerna i laget även uppdrag på tillställningar och evenemang.
Lagets ambition är att visa på huvudstadens utbud av råvaror och de möjligheter som regionen har till matproduktion på hög nivå. Målet är att spegla hur Stockholm smakar.
Tim Waage, Restaurang Portal, Niklas Ekholm, Huvudsta Gård Mat & Möten, Max Thörnvall, Bar Nombre, Magnus Wallin, Högberga Gård, Johanna Rampitsch, Högberga Gård, Jesper Tolonen, frilans, Hampus Fors, 28+, Fredrik Sundström, Clarion Hotel Amaranten, Danna Vu, Adam Nilsson, Melanders Brasserie. Elever: Jessica Pettersson, Restaurang Bella Örnsköldsvik, Nikita Potapenko, Sågbäcksgymnasiet. Lagledning Fredrik Persson, Menageriet, lagledare, Natasa Hodzic Jansson, Au Claves, Skärgårdsgymnasiet, frilans, coach.