23948sdkhjf

Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Totalt 18 utmärkelser delades ut under galakvällen på Cirkus i Stockholm, som arrangerades av tidningen Restauranger & Storkök. Galan hade också ett rekordstort antal gäster.

I jurygrupperna sitter representanter för tidningens nätverk som består av tio yrkesorganisationer och föreningar med stor inblick i svenskt restaurangliv. Jurygrupperna med sin branschkunskap har vänt och vridit för att få fram årets välförtjänta vinnare.

– Naturligtvis har årets vinnare det lilla extra, förutom att vara skickliga yrkesutövare och företagare är de också förebilder för branschen, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök.

Restauranggalan kallas för årets roligaste måndag. Världens bästa regionala kocklandslag stod för menyn och den som dirigerade kvällen med alla prisutdelningar var Mikael Tornving.

Årets Krog vanns av Operakällaren och Årets Arbetsplats vanns av Långbro Värdshus. 

– Det är två av väldigt många förebilder att lära sig mycket av, säger Lisbeth Rauden.

Här är alla vinnarna:

Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium: André Edlund

Årets Barkoncept: 7 Flaskor, Uppsala

Årets Hälsokrog: Holy Greens, Stockholm

Årets Framtidslöfte: Fabian Olli Johanson

Årets Sommelier: Peter Halldén

Årets Ölutvecklare: Josefine Törnqvist

Årets Kroginteriör: Luzette, Stockholm

Årets Hållbara krog: K-Märkt Garnisonen, Stockholm

Årets Smakskapare: Rutabaga – Mathias Dahlgren, Stockholm

Årets Klassiker: Årstiderna, Malmö

Årets Innovatör: Paul Svensson

Årets Kulturrestaurang: Syltan Vandalorum, Värnamo

Årets Leverantör: Rational

Årets Matsalsteam: Gastrologik, Stockholm

Årets Krögare: Per Dahlberg

Årets Hederspris: Karin Fransson

Årets Krog: Operakällaren, Stockholm

Årets Arbetsplats: Långbro Värdshus, Stockholm

 Mer information om vinnarna finns på RS Restauranger & Storköks sajt Foodnet och på Restauranggalan.

Artikeln är en del av vårt tema om Restauranggalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064