Här är Restauranggalans alla vinnare!
Totalt 18 utmärkelser delades ut under galakvällen på Cirkus i Stockholm, som arrangerades av tidningen Restauranger & Storkök. Galan hade också ett rekordstort antal gäster.
I jurygrupperna sitter representanter för tidningens nätverk som består av tio yrkesorganisationer och föreningar med stor inblick i svenskt restaurangliv. Jurygrupperna med sin branschkunskap har vänt och vridit för att få fram årets välförtjänta vinnare.
– Naturligtvis har årets vinnare det lilla extra, förutom att vara skickliga yrkesutövare och företagare är de också förebilder för branschen, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök.
Restauranggalan kallas för årets roligaste måndag. Världens bästa regionala kocklandslag stod för menyn och den som dirigerade kvällen med alla prisutdelningar var Mikael Tornving.
Årets Krog vanns av Operakällaren och Årets Arbetsplats vanns av Långbro Värdshus.
– Det är två av väldigt många förebilder att lära sig mycket av, säger Lisbeth Rauden.
Här är alla vinnarna:
Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium: André Edlund
Årets Barkoncept: 7 Flaskor, Uppsala
Årets Hälsokrog: Holy Greens, Stockholm
Årets Framtidslöfte: Fabian Olli Johanson
Årets Sommelier: Peter Halldén
Årets Ölutvecklare: Josefine Törnqvist
Årets Kroginteriör: Luzette, Stockholm
Årets Hållbara krog: K-Märkt Garnisonen, Stockholm
Årets Smakskapare: Rutabaga – Mathias Dahlgren, Stockholm
Årets Klassiker: Årstiderna, Malmö
Årets Innovatör: Paul Svensson
Årets Kulturrestaurang: Syltan Vandalorum, Värnamo
Årets Leverantör: Rational
Årets Matsalsteam: Gastrologik, Stockholm
Årets Hederspris: Karin Fransson
Årets Krog: Operakällaren, Stockholm
Årets Arbetsplats: Långbro Värdshus, Stockholm
Mer information om vinnarna finns på RS Restauranger & Storköks sajt Foodnet och på Restauranggalan.
Artikeln är en del av vårt tema om Restauranggalan.